فهرست مطالب

فصلنامه فرایند مدیریت و توسعه
سال سی و پنجم شماره 1 (پیاپی 119، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عباس شفیعی، فرج الله رهنورد آهن*، علیرضا علی نژاد صفحات 3-25
    هدف

     پژوهش حاضر به دنبال بررسی عوامل تعدیل گر در اجرای موفقیت آمیز خط مشی تدارکات در بانک های دولتی است.

    طرح پژوهش/ روش‎ شناسی/ رویکرد:

     این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزو پژوهش های کمی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان ناظر بر تدارکات هشت بانک دولتی است که از خط‎مشی های تدارکات عمومی کشور استفاده می کنند، که از میان آن ها 151 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پرسشنامه محقق‎ ساخته نیز پس از سنجش اعتبار و روایی آن میان شرکت کننده ها توزیع شد. برای انتخاب نمونه از نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد.

    یافته ها:

     تحلیل مسیر داده‎ها نشان می‎دهد که ساختار مناسب، مدیریت اثربخش، شایستگی حرفه ای کارکنان، و کیفیت قوانین و مقررات بر اجرای موفق خط‎مشی تدارکات اثر مثبت و معناداری دارند. در ضمن، نتایج نشانگر آن است که تدارکات الکترونیک، تلاطم سیاسی و بی‎ثباتی اقتصادی، مناسبات اجتماعی، نظارت برون‎سازمانی، و شدت رقابت روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته را مطابق مدل پژوهش تعدیل می کنند.

    ارزش/ اصالت: 

    مطالعات بسیاری در مورد اجرای موفق خط‎ مشی انجام شده است، اما چارچوب جامعی در مورد اجرای موفق خط‎ مشی تدارکات وجود ندارد. یافته ‎های پژوهش حاضر عوامل اثرگذار بر اجرای موفقیت ‎آمیز خط‎ مشی تدارکات را در بخش دولتی ایران شناسایی می‎کند که فاقد سابقه نظری در ادبیات پیشین است.

    کلیدواژگان: ساختار مناسب، مدیریت اثربخش، شایستگی حرفه ای کارکنان، کیفیت قوانین و مقررات، اجرای موفق خط‎مشی تدارکات
  • حسین سیمایی چافی، غلامرضا معمارزاده تهران* صفحات 27-62
    هدف

    حکمرانی شبکه ای چارچوبی تحلیلی برای درک و تنظیم رابطه میان بازیگران برای مواجهه با مسایل چندوجهی و پیچیده در فرایند سیاستگذاری و اداره امور عمومی است. پژوهش حاضر با هدف طراحی ظرفیت سازی حاکمیت شبکه ای دولت انجام شده است.

    طرح پژوهش/ روش ‏شناسی/ رویکرد: 

    جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی نظام اداری ایران است که برای جمع آوری داده ها از نمونه ای 25 نفره از خبرگان دانشگاهی و سازمانی آشنا به مفاهیم و کاربرد حکمرانی شبکه ای استفاده شد، که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی، جامعه آماری مدیران بخش دولتی هستند که نمونه 390 نفری از مدیران دولتی به صورت تصادفی انتخاب شدند.

    یافته ها:

     یافته ‏های پژوهش بیانگر آن است که ظرفیت سازی حکمرانی شبکه ای در قالب مقوله های محوری تدوین خط مشی حکمرانی شبکه ای، ایجاد مناسبات شبکه ای بین بخش های دولتی، خصوصی و جامعه مدنی، ایجاد نهاد تصمیم گیری مشارکتی بین بازیگران حاکمیتی، ارتقای ظرفیت اجرایی مبتنی بر شبکه، برون سپاری وظایف دولت، و استقرار سازوکارهای مدیریت شبکه صورت می پذیرد. همچنین، عوامل علی شامل تغییر نگرش دولتمردان، دولت یکپارچه، گسترش فناوری اطلاعات، مطالبه گری شهروندان؛ عوامل زمینه ای شامل شرایط مالی و اقتصادی، شرایط سیاسی و قانونی، شرایط اجتماعی و فرهنگی، و شرایط فناورانه؛ عوامل مداخله گر شامل آمادگی درون‎سازمانی بخش دولتی و آمادگی برون‎سازمانی بخش خصوصی و مدنی؛ و پیامدهای استقرار حکمرانی شبکه ای دولت عبارت‎اند از حاکمیت ارزش همگانی، واکنش منعطف به تقاضاها، کاهش هزینه خدمات عمومی، تخصصی سازی خدمات، نوآوری، و شفافیت است.

    ارزش/ اصالت پژوهش: 

    در این پژوهش طراحی جدیدی از ظرفیت سازی حاکمیت شبکه ای دولت معرفی گردید که نویدبخش پیامدهای مهم حکمرانی شبکه ای دولت مانند حاکمیت ارزش همگانی برای جامعه و دولت است، و حکمرانی شبکه ای به عنوان چارچوبی برای مدیریت عمومی شناخته می شود.

    پیشنهادهای اجرایی/ پژوهشی:

     با توجه به مدل به ‏دست ‏آمده پیشنهادهایی برای ظرفیت سازی در دولت برای استقرار حاکمیت شبکه ای ارایه می‏ شود مانند یکپارچه سازی اقدامات پراکنده دولت و پرورش مدیران با تفکر شبکه ای.

    کلیدواژگان: ظرفیت سازی، حکمرانی، مدیریت شبکه ای، مشارکت بخش خصوصی و مدنی، ارزش همگانی
  • حبیب الله طاهرپورکلانتری*، حسن علی پور، صاحب شعبان زاده آهندانی صفحات 63-83
    هدف

    هدف اولیه پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر تمایل به نهی از منکر در فساد اداری است. در ادامه مطالعه، میزان تاثیرگذاری عوامل موثر نیز شناسایی می‎شود.

    طرح پژوهش/ روش‎ شناسی/ رویکرد: 

    نوع روش پژوهش کاربردی، اکتشافی، توصیفی، پیمایشی، علی و میدانی است. با مرور ادبیات پژوهش، عوامل موثر بر تمایل به نهی از منکر شناسایی می‎شوند. ابزار گردآوری داده‎ها پرسشنامه است. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کارکنان یک سازمان عمومی است که به شیوه تصادفی نظام‎مند 228 نفر نسبت به تکمیل پرسشنامه اقدام نمودند. برای تجزیه‎وتحلیل داده‎ها از تکنیک‎های آماری تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل رگرسیون چندمتغیره خطی، و آزمون T مستقل استفاده شده است.

    یافته ‎ها: 

    بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی، شش عامل موثر بر تمایل به نهی از منکر شناسایی شدند که عبارت‎اند از توجه به اخلاق، رفتار مسیولان، آموزش، همت، ترس، و رواج منکر. همچنین، بر اساس نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون مشخص شد که عوامل توجه به اخلاق، رفتار مسیولان، آموزش، همت، و اتخاذ بهترین روش در نصیحت دیگران بر تمایل به نهی از منکر تاثیر مثبت دارند. همچنین، بر اساس نتایج حاصل از آزمون T مشخص گردید که میزان تمایل به نهی از منکر در فساد اداری در سطح مطلوبی نبوده است.

    ارزش/ اصالت پژوهش: 

    در کشور ایران کم‎تر به موضوع امر به معروف و نهی از منکر به صورت میدانی پرداخته شده است. پژوهش فعلی می‎کوشد یکی از مفاهیم نظام ارزشی (نهی از منکر) را در قالب پژوهش کمی مورد بررسی قرار دهد.

    پیشنهادهای اجرایی: 

    می‎توان از نتایج این پژوهش در جهت کاهش میزان فساد اداری در سازمان دولتی و عمومی و خصوصی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: سوت زنی، معروف، منکر، امر به معروف، نهی از منکر، سلامت اداری
  • حامد مختارپور اصل، محمدجواد کاملی* صفحات 85-119
    هدف

    پژوهش حاضر به مطالعه ارزیابی عملکرد پایدار کارکنان در سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان انقلاب پرداخته است.

    طرح پژوهش/ روش‏ شناسی/ رویکرد: 

    برای دستیابی به هدف مذکور، انجام پژوهشی با رویکرد آمیخته در دستور کار قرار گرفت. جامعه آماری در بخش کیفی شامل متون، تم ها و خبرگان سازمانی و دانشگاهی است که از میان آنان، هفت خبره سازمانی و هفت خبره دانشگاهی به روش گلوله برفی به عنوان نمونه برای انجام مصاحبه عمیق انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی، مشتمل بر کلیه کارکنان و مدیران سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان است که از میان آنان تعداد 152 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. همچنین، نمونه آماری در بخش اعتبارسنجی مولفه های شناسایی‎شده با استفاده از روش دلفی فازی، مشتمل بر ده خبره دانشگاهی است که به روش هدفمند قضاوتی انتخاب شدند. سپس با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، اولویت بندی ابعاد، مولفه ها و شاخص های مدل در جامعه مورد مطالعه آزمون گردید.

    یافته ها:

     مدل ارایه‎ شده برای عملکرد پایدار منابع انسانی دارای 3 بعد، 8 مولفه، و 21 شاخص است و می تواند به عنوان چارچوبی مناسب برای ارزیابی عملکرد پایدار منابع انسانی در سازمان های مختلف بکار رود. مدل ارایه‎شده، برای ارزیابی عملکرد پایدار در جامعه مورد مطالعه بکار گرفته شد و نتایج آن نشان داد که بالاترین رتبه در میان ابعاد عملکرد پایدار منابع انسانی در سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان به‎ترتیب مربوط به کیفیت شغل، کامیابی، و رفتار پایدار است.

    ارزش/ اصالت پژوهش:

     این پژوهش با ارایه مدل پایداری عملکرد کارکنان، ادبیات موجود در زمینه پایداری را توسعه می‎دهد و به شناسایی ویژگی های عملکرد پایدار کارکنان کمک می کند.

    پیشنهادهای اجرایی/ پژوهشی:

     آزمون مدل در سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان انقلاب نشان داد که از میان سه بعد اصلی عملکرد پایدار منابع انسانی، رفتار پایدار مشتمل بر رفتار شهروندی زیست محیطی و رفتار سبز کارکنان دارای کم‎ترین میانگین و رتبه به‎دست‎آمده هستند. بنابراین، مدیران سازمان باید برای برطرف نمودن این مشکل در سازمان خود برنامه ریزی کنند.

    کلیدواژگان: عملکرد پایدار منابع انسانی، تحلیل تم، دلفی فازی، حداقل مربعات جزئی، سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان
  • سعید یارمحمدی منفرد*، عباس نقی زاده باقی، مهرداد محرم زاده، پریسا خوئینی صفحات 121-147
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هوش هیجانی بر بروز رفتارهای مثبت کاری از جمله رفتار شهروندی سازمانی و کاهش رفتارهای مخرب و منفی مانند رفتار کاری غیرمولد در سازمان انجام می‎گیرد.

    طرح پژوهش/ روش شناسی/ رویکرد:

     پژوهش از نوع کاربردی و پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان اداره ‏های ورزش و جوانان استان زنجان تشکیل می‎دهند که جمعا 315 نفر هستند. تجزیه وتحلیل 160 پرسشنامه استاندارد از طریق تحلیل مسیر و مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل انجام شد.

    یافته ها: 

    رابطه معکوس و معناداری بین هوش هیجانی و رفتار کاری غیرمولد، رابطه مثبت و معناداری بین هوش هیجانی و رفتار شهروندی سازمانی، و رابطه معکوس و معناداری بین رفتار شهروندی سازمانی و رفتار کاری غیرمولد وجود دارد.

    پیشنهادهای اجرایی: 

    یافته های این پژوهش می تواند در اجرای بهتر و داوطلبانه رفتارهای شهروندی سازمانی و افول رفتارهای غیرمولد و به تبع آن، افزایش بهره وری در سازمان نقش بسزایی داشته باشد. مدیران سازمان ها می توانند ترتیبی اتخاذ نمایند که با افزایش هوش هیجانی کارکنان موجب تقویت رفتار شهروندی سازمانی، حس فداکاری، و تعهد کاری در آنان شوند، و در نتیجه، گرایش کم‎تری به انجام تخلف در محیط کار شاهد باشند.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رفتار شهروندی سازمانی، رفتار کاری غیرمولد، عملکرد کارکنان، اداره های ورزش و جوانان
  • رامین رهنورد* صفحات 149-169
    هدف

    در پژوهش حاضر سعی شده است حرفه ای‎سازی مدیریت در بخش دولتی ایران با در نظرگرفتن اصل حفظ منافع عمومی نقد شود.

    طرح/ روش‎شناسی پژوهش/ رویکرد:

     پژوهش حاضر از نوع تحلیل تاریخی بوده و تلاش کرده است با تکیه بر شواهد تاریخی فرایند حرفه ای‎سازی را در بخش دولتی ایران با در نظرگرفتن شرایط محیطی و الزامات ناشی از آن تحلیل و نقد کند.

    یافته ها: 

    نتایج تحلیل نشان می دهد که سه ایتلاف در خصوص مدیریت دولتی قابل‎طرح است: 1) طرفداران حرفه‎ای‎سازی مدیریت دولتی؛ 2) طرفداران حرفه‎زدایی در مدیریت دولتی؛ و 3) طرفداران حرفه‎ای‎سازی تعدیل‎شده. همچنین، یافته‎های این تحلیل گویای آن است که با توجه به مراحل شش‎گانه حرفه‎ای‎سازی مشاغل، حرفه ای‎سازی مدیریت دولتی در ایران از دهه 1340 در ایران شروع شده است و اکنون مراحل تکاملی خود را بسیار کند و آرام طی می کند.

    ارزش/ اصالت پژوهش: 

    تحلیل حرفه ای‎سازی مدیریت در بخش دولتی ایران با رویکرد حفظ منافع عمومی صورت گرفته است. این تحلیل توانست با تجمیع نظرات موافق و مخالف در خصوص حرفه ای‎سازی مدیریت دولتی، ضرورت حرفه ای‎سازی تعدیل‎شده را مورد تاکید قرار دهد.

    کلیدواژگان: حرفه ای سازی، حرفه زدایی، مدیریت دولتی، منشور اخلاقی، و آرمان خدمت
  • یحیی کمالی*، صدیقه شیخ زاده جوشانی، محمد کریمی زاده صفحات 171-211
    هدف

    توسعه صنعتی نقش مهمی در متغیرهای اقتصادی از جمله ایجاد اشتغال، افزایش رشد اقتصادی و کاهش فقر دارد. در برنامه های پنج‎ساله توسعه در ایران به بخش صنعت نیز توجه شده است. علاوه بر این، سازمان‎های مختلفی در زمینه سیاست گذاری توسعه صنعتی فعالیت دارند. هدف پژوهش حاضر، شناسایی و دسته بندی آسیب های سیاستگذاری توسعه صنعتی در ایران در دوره زمانی 1370 تا 1397 است.

    طرح پژوهش/ روش‎شناسی/ رویکرد:

     برای دستیابی به این هدف، از روش فرا ترکیب استفاده شده و داده های پژوهش به روش اسنادی گردآوری شده است. در پژوهش حاضر به 75 داده شامل مقاله‎ های علمی، کتب و گزارش (به زبان فارسی) استناد شده است. روش نمونه گیری از داده ها، هدفمند است. در این راستا تعداد 117 مفهوم یا چالش شناسایی شده است که این مفاهیم بر اساس یک چارچوب نظری تلفیقی سازماندهی شده اند.

    یافته های پژوهش: 

    یافته های پژوهش حاضر شامل آسیب های سیاستگذاری توسعه صنعتی ایران است که در چهار بخش: 1) محتوا شامل مقوله های اهداف بلندمدت یا چشم ‎اندازها، راهبردها، برنامه ها، سیاست ها و قوانین و مقررات نظارتی یا تنظیمی؛ 2) فرایند شامل مقوله های تنظیم دستور کار، تدوین سیاست، تصمیم گیری، اجرا و ارزیابی؛ 3) بازیگران شامل مقوله های فراسازمانی، سازمانی، و فردی؛ و در نهایت 4) محیط یا زمینه در مقوله های ارزش های سیاسی، رویکرد و نگاه کلان و غالب حکومتی، حمایت سیاسی، ظرفیت مدیریتی- اداری، و ظرفیت تحلیلی شناسایی و دسته بندی شده است. یافته های پژوهش حاضر می تواند مبنای مناسبی برای اصلاح سیاستگذاری توسعه صنعتی در ایران فراهم آورد.

    کلیدواژگان: توسعه، توسعه صنعتی، سیاستگذاری، آسیب شناسی، فراترکیب
|
  • Abbas Shafiee, Farajollah Rahnavard Ahan*, Alireza Alinezhad Pages 3-25
    Purpose

    This research intendes to investigate the moderating factors in the successful implementation of the procurement policy in Iran’s state-owned banks.

    Methodology

    The research method was applied in terms of purpose and regarding data collection method, it was quantitative. The statistical population included all managers and experts in charge of procurement departments in eight state-owned banks using the country's public procurement policies. The sample size was composed of 151subjects. The researcher-made questionnaires were distributed among the participants after checking validity and reliability; meanwhile, stratified random sampling technique was applied to select the sample.

    Findings

    Path analysis shows that proper structure, effective management, professional competence of employees and quality of laws and regulations have a positive and significant effect on the successful implementation of the procurement policy. In addition, results show that electronic procurement, political turmoil and economic instability, social relations, external organizational supervision, and the intensity of competition moderate the relationships between independent and dependent variables according to the research model.

    Originality:

     A large number of studies have been conducted on the success of policy implementation, but none presented a comprehensive framework in this regard. The findings of the current research have identified the factors influencing the successful implementation of the procurement policy in the public sector of Iran, which lacks theoretical precedent in the literature.

    Keywords: Proper Organizational Structure, Effective Management, Professional Competence of Employees, Quality of Laws, Regulations, Successful Implementation of Procurement Policy
  • Hossein Simaei Chaffi, Gholamreza Memarzadeh Tehran* Pages 27-62
    Purpose

    Network governance is an analytical framework for comprehending and adjusting relations among the relevant actors so that they can face multi-faceted and complicated issues in the policy-making process and public administration. This research intends to design a model for capacity building in network governance.

    Methodology

    The statistical population fell into two parts. The first part covered the qualitative administrative system with 25 academic and organizational experts in the concepts and applications of network governance. The purposive judgment sampling method was applied here. The second part of the population, taking up a quantitative approach, consisted of public sector managers, from among of whom 390 individuals were randomly selected.

    Findings

    Results show that capacity building in network governance is achievable in the framework of such themes as formulating network governance policies, creating network relations between public and private sectors and civil society, creating a participative foundation among governance actors, enhancing administrative capacity based on network, outsourcing government duties, and establishing network management mechanisms. Besides, there are some causal factors as follow: changing politicians’ views; integrated government; expanding IT; citizens’ demanding orientation; contextual factors including financial, economic, political, legal, social, cultural, and technological conditions; intervening factors such as internal organizational readiness as well as external organizational readiness of private and civic sectors. The outcomes of network governance establishment are the prevalence of public values, flexible reaction to demands, and reduction in public services costs, specializing services, innovation and transparency.

    Originality: 

    This study introduced a new design for capacity building in network governance, which is contingent with significant outcomes for network governance like the prevalence of public values governance for both society and government. It also introduced network governance as a framework for public management.

    Implications: 

    Considering the presented model, suggestions have been made regarding capacity building in the government in order to establish network governance like integration of government’s scattered processes and developing managers in line with network thinking.

    Keywords: Capacity Building, Governance, Network Management, Participation of Private, Civil Sectors, Public Values
  • Habibollah Taherpour Kalantari*, Hossein Alipour, Saheb Shabanzade Pages 63-83
    Purpose

    The primary purpose of this research is to identify factors influencing the tendency to “Nahye az Monkar” regarding organizational corruption and then, to measure the extent of this impact.

    Methodology

    The type of research method was applied, exploratory, descriptive, survey and causal. By reviewing the research literature, the factors affecting the tendency to “Nahye az Monkar” were identified. The data collection tool was a questionnaire. The statistical population consisted of all employees of a public organization. Applying systematic random sampling method, 228 people were selected to complete the questionnaire. The statistical techniques of exploratory factor analysis, linear multivariate regression analysis and independent t-test were used to analyze the data.

    Findings

    First, based on exploratory factor analysis, six factors affect the tendency to “Nahye az Monkar”, including ethics, behavior of officials, training, personal effort, fear, and prevalence of “Monkar”. Second, based on the results of regression analysis, such factors as observing ethics, behavior of officials, training, effort and adoption of the best method in advising others have a positive effect on the tendency to “Nahye az Monkar”. Third, based on the results of t-test, it is determined that the tendency to “Nahye az Monkar” in administrative corruption is not at a favorable level.

    Originality: 

    The issue of “Nahye az Monkar” has rarely been addressed in the Iranian setting in the framework of a field research. This study  tries to investigate this concept of the Iranian value system (prohibition of negativity) in the form of a quantitative research.

    Implications:

     The results of this research can be used to reduce the amount of administrative corruption in state, public and private organizations.

    Keywords: Whistle-Blowing, “Marouf”, “Monkar”, “Amre be Marouf”, “Nahy az Monkar”, Organizational Misconduct
  • Hamed Mokhtarpour Asl, MohammadJavad Kameli* Pages 85-119
    Purpose

    This research tries to reach an evaluation model for   sustainable performance of employees in Mostazafeen Foundation Properties and Lands Organization.

    Methodology

    The research method was both quantitative and qualitative. The statistical population in the qualitative section included texts and themes, as well as organizational and academic experts. By applying snowball method as a sampling technique for in-depth interviews, seven organizational experts and seven academic experts were selected. The statistical population in the quantitative part included all employees and managers of this organization, from among of whom 152 individuals were selected as the statistical sample using Krejcie and Morgan table. Also, using Fuzzy Delphi technique, the statistical sample in the validation section of the identified components consisted of 10 academic experts who were selected by purposive judgment method. Then by using confirmatory factor analysis, prioritization of dimensions, components and indicators of the model were tested.

    Findings

    The proposed model contains three dimensions, eight components and twenty one indicators, which can be used as a proper framework for evaluating the sustainable performance of human resources. Besides, the model shows that the highest to the lowest ranks among the dimensions are respectively job quality, success, and sustainable behavior.

    Originality: 

    The presented model can help develop the existing literature and to identify the characteristics of employees' sustainable performance.

    Implications: 

    Testing the model showed that among the three main dimensions, sustainable behaviors including citizenship behavior and green behavior of employees have the lowest ranking. Therefore, it is suggested that the managers of the organization make plans to solve this problem.

    Keywords: Sustainable Human Resource Performance, Themes Analysis, Fazzy Delphi, PLS, Mostazafeen Foundation Properties, Lands Organization
  • Saeed Yarmohammadi Monfared*, Abbas Naghizadeh Baghi, Mehrdad Moharramzadeh, Parissa Khoeini Pages 121-147
    Purpose

    This study aimes to investigate the effects of emotional intelligence on the occurrence of positive work behaviors such as organizational citizenship behavior and the reduction of destructive behaviors such as unproductive work behavior in the organization.

    Methodology

    This research was of applied and survey type. The statistical population consisted of all 315 employees of the Sports and Youth Departments of Zanjan Province. Using the Morgan table, the sample size was determined to be 172 and finally, 160 completed standardized questionnaires were analyzed. Data analysis was performed through path analysis method and structural equation model, using the  Lisrel software.

    Findings

    According to the research findings, there is significant inverse relationship between emotional intelligence and unproductive work behavior, a positive and significant relationship exists between emotional intelligence and organizational citizenship behavior, and finally, organizational citizenship behavior and unproductive work behavior have inverse and significant relationship.

    Originality: 

    The findings of this research can play a significant role in the better and voluntary implementation of organizational citizenship behaviors and the decline of non-productive behaviors, thus increasing productivity in the organization.

    Implications: 

    By increasing the emotional intelligence of employees, organizations can adopt arrangements in order to strengthen the behavior of organizational citizenship, sense of sacrifice, and work commitment and as a result, can lower tendency to commit violations in the work environment.

    Keywords: Emotional Intelligence, Organizational Citizenship Behavior, Unproductive Work Behavior, Employee Performance, Sports, Youth Department
  • Ramin Rahnavard* Pages 149-169
    Purpose

    In the present article, an attempt is made to critically study the professionalization of management in the Iranian public sector, taking into account the principle of public interests protection.

    Methodology

    Historical analysis method was adopted. Based on this approach, and relying on historical evidence, the process of professionalization in Iran's public sector was analyzed with regard to the environmental conditions and the requirements arising from it.

    Findings

    The results of literature analysis show that three types of coalition can be proposed regarding public management: a. proponents of professionalization of public management, b. proponents of de-professionalization of public management, c. proponents of modified professionalization of jobs. The findings also indicate that according to the six stages of professionalization of jobs, professionalization of public administration in Iran started in the 1960’s but has been going through its evolutionary stages at a slow pace.

    Originality: 

    The professionalization analysis of management in the public sector of Iran was studied through the public interest protection approach. By aggregating the pros and cons of management professionalism, this analysis has been able to emphasize the need for modified professionalization.

    Keywords: Professionalization, De-Professionalization, Public Administration, Ethical Charter, Service Aspiration
  • Yahya Kamali*, Sedighe Sheikhzadeh Joshani, Mohammad Karimizadeh Pages 171-211
    Purpose

    Industrial development plays an important role in economic variables such as creating employment, increasing economic growth and reducing poverty. Attention has always been paid to the industry sector in the five-year development plans in Iran. In addition, various organizations are active in the field of industrial development policy making. This study intends to identify and categorize the pathological components of industrial development policy in Iran during the period between 1991 and 2018.

    Methodology

    To achieve this goal, the Qualitative Meta-Synthesis Method was used and the research data were collected by applying documentary method, which included 155 scientific articles, 19 books and reports, as well as 3 dissertations. As a result, 75 sources were cited. The statistical sampling method was of purposive judgment type. In this regard, 117 concepts or challenges were identified, and then categorized on the basis of an integrative theoretical policy framework.

    Findings

    Findings include the pathological factors of Iran's industrial development policy-making which fall into four sections: a. ‘the content’, including such categories as long-term goals or visions, strategies, programs, policies and regulatory or monitoring laws and regulations; b. ‘the process’, including such categories as agenda setting, policy formulation, decision making, implementation and evaluation; c. ‘the actors’, including  infra-organizational, organizational and individual categories;  d. ‘environment or context’, including the categories of political values, government’s comprehensive view and framework, political support, managerial-administrative capacity, analytical capacity.

    Implications: 

    The findings of the present study can provide a good basis for reforming industrial development policy in Iran.

    Keywords: Development, Industrial Development, Policy Making, Pathology, Meta-Synthesis